Köp Vilkor

Köpvillkor

5Dessa villkor gäller för alla köporder som lämnas till Silverfiskens webbshop på www.silverfisk.com (i det följande benämnd Webbshopen), och omfattar alla köpavtal som en konsument ingår online med Silverfisk AB, nedan kallad Silverfisken. Vi uppmuntrar dig att läsa dessa villkor i sin helhet innan du skickar en beställning. Dessa villkor kan komma att uppdateras och variera från tid till annan, varför vi ber dig att läsa villkoren före varje beställning du gör i Webshopen.

Allmänt
Ett bindande köp ingås så snart din beställning har bekräftats av oss och en orderbekräftelse har skickats från Silverfisk AB till den e-postadress du angett. Om en vara råkar ta slut innan statusen har uppdaterats korrekt på Webbshoppen kan det innebära en försenad leverans, ditt paket kommer i sådana fall skickas när varan är åter i lager. Vi kan då föreslå en alternativ vara, eller annullera beställningen i fråga och återbetala ditt köp. Silverfisken förbehåller sig rätten att avböja eller häva köpeavtal vid misstanke om bedrägeri eller andra handlingar som liknar bedrägeri, såsom olovlig användning av annan persons kreditkort. För att göra en beställning i Webbshopen måste du vara minst 18 år gammal och inte under förmynderskap. Silverfisken förutsätter att minderåriga som genomför köp på www.silverfisk.com lämnar sanningsenliga uppgifter om sin ålder och/eller har erforderligt samtycke från sin vårdnadshavare för att köpa varan/varorna. Om inte kan köparen bli ansvarig för de eventuella kostnader ett ogiltigt avtal kan innebära.

Beställning
För att handla på Silverfisken beställer du på www.silverfisk.com. Vid frågor kring din beställning kontaktar du vår kundtjänst som besvaras mellan måndag-fredag. Under röda dagar har vår kundtjänst stängt och svarstiden kan därför bli något längre.

Stoppa en beställning
Vår orderprocess går väldigt snabbt och involverar flera avdelningar. Den snabba hanteringen är nödvändig för att vi ska kunna leverera till alla våra kunder med snabb leverans och vi har därför inte möjlighet att stoppa en genomförd beställning. Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Priser
Priserna på Silverfisken anges i svenska kronor inklusive moms men inkluderar inte fraktkostnader. Frakt tillkommer på ordrar som understiger 399 kr.

Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- och/eller produktinformation. Vid eventuella fel förbehåller vi oss rätten att korrigera dem i efterhand, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

Betalning
Silverfisken erbjuder olika betallösningar i kassan såsom Klarna. På kassasidan visas totalbeloppet för din beställning. Genom att klicka på 'Slutför köp' accepterar du Silverfiskens och Klarnas villkor. Har du frågor om betalning via Klarna kontaktar du Klarna på klarna.se/kundservice.

Leverans
På kassasidan kan du välja mellan olika fraktsätt. De fraktsätt du kan välja baseras på vart du bor och vilka varor du vill handla. Vi behandlar oftast din beställning inom ett dygn på helgfria vardagar. Om du valt en transporttjänst där din beställning lämnas utanför dörren eller i din brevlåda, ansvarar du själv för paketet från och med att transportören/chauffören har lämnat paketet.

Du som kund ansvarar för att fylla i rätt uppgifter vid beställning. Tänk även på att ditt namn måste stå på brevlådan, dörren eller i trappuppgången, för att det ska kunna delas ut om du valt leverans till brevlådan eller hemleverans.

Notera att du måste ange korrekt och fullständig information i din order då Silverfisken inte kan garantera att det kan ändras efter det att du slutfört ditt köp. Du som köpare är ansvarig för eventuella leveransfel på grund av bristande information, fel på namn, leveransadressen eller fel mobilnummer i din order.

Genom att spåra din leverans via länken i orderbekräftelsen kan du se vart paketet befinner sig och om din beställning skulle bli försenad. Vänligen kontakta vår kundservice för mer hjälp.

Läs mer om leveranser här

Retur, reklamation och ej uthämtat paket
Vänligen se information under avsnittet här. Om ett köp som skickats till dig returneras som obeställbart förbehåller vi oss rätten att debitera dig en avgift som täcker hela kostnaden för frakten och bearbetningen. Vänligen notera att om produkten är köpt via en av våra återförsäljare och önskar att reklamera varan, behöver du vända dig till butiken där du köpte produkten.

Skadade produkter
Silverfisken ser till att alla produkter noggrant kontrolleras genom våra kvalitetskontrollprocedurer innan de skickas till våra kunder. Vi arbetar hårt för att undvika uppkomsten av skador eller defekter i våra produkter. Skulle du upptäcka att en vara trots detta är skadad eller på annat sätt defekt kommer vi att ersätta din vara med ett nytt prov av den aktuella varan, om en ny finns tillgänglig, alternativt återbetala varans pris. Om en ny vara inte är tillgänglig kommer du att få tillbaka den ursprungliga kostnaden för varan och returkostnaden, om inte defekten kan repareras. Om den skadade varan var en del av en beställning som innehåller andra köpta varor, kommer kostnaden för den ursprungliga leveransen inte att återbetalas. Du uppmanas att alltid undersöka dina mottagna produkter vid leveranstillfället och så snart som möjligt rapportera eventuella avvikelser från din beställning till oss. Vi återbetalar dig så snart som möjligt så snart den returnerade varan mottagits av Silverfisken, och vi har konstaterat att varan är skadad eller på annat sätt defekt. Spara alltid ditt kvitto. Pengarna kommer att återföras till din ursprungliga betalningsmetod. Om du har betalat med ditt kreditkort kommer beloppet att återbetalas till samma kort.

Produktanvändning & garantier

Läs alltid råd kring användning på produktetiketten och produktinformationen under respektive produkt på www.silverfisk.com.

Prova alltid på en mindre yta så att materialet inte tar skada eller avfärgas.

Notera att kombinationen av material, typ av fläck/smuts, tid till behandling och verkningstid är högst individuell och varierar. Därför kan vi inte garantera att resultatets utfall för våra produkter är samma för alla då förutsättningarna varierar.

Vi rekommenderar även att kontakta din leverantör av produkten som ska rengöras/behandlas för att be om skötselråd för just det materialet innan användning av våra medel.

Silverfisken AB är inte ansvarig för eventuella skador orsakade i samband med användningen av våra produkter.

Ändring av köpvillkor

Silverfisken kan närsomhelst ändra villkoren i dessa köpvillkor. De villkor som gäller vid köptillfället är de som tillämpas på köpet.

Denna version gäller från 2023-03-15.

Företagsinformation

Silverfisken AB
, Brovägen 5, 18 276 Stocksund
. Organisationsnummer: 559253-2641