FAQ

1. Vad är rödceder? Rödceder är en typ av trä som kommer från träd i familjen Cupressaceae, vanligtvis Juniperus virginiana eller Thuja plicata. Träet har en karakteristisk rödaktig färg och en behaglig, naturlig doft.

2. Hur fungerar rödcederolja? Rödcederolja fungerar som ett naturligt insektsavvisande medel. Den innehåller ämnen som avskräcker insekter som mal, silverfiskar och myror. Oljan kan användas på träytor, kläder och andra områden där du vill hålla insekter borta.

3. Är rödcederolja säker att använda i hushåll med barn och husdjur? Ja, rödcederolja är säker att använda i hushåll med barn och husdjur när den används enligt anvisningarna. Det är dock viktigt att förvara oljan på en säker plats, eftersom den inte ska förtäras och kan vara frätande vid hudkontakt.

4. Hur använder jag rödcederprodukter för att bekämpa insekter? För att bekämpa insekter med rödcederprodukter kan du placera rödcederträbitar eller använda rödcederolja i områden där insekter är ett problem. För oljan kan du applicera några droppar på bomullsbollar eller träbitar och placera dem i garderober, lådor, eller andra utsatta områden.

5. Hur ofta behöver jag byta ut rödcederprodukterna? Rödcederträbitar och andra fasta produkter kan förlora sin doft och effekt över tid. Du kan förnya dem genom att slipa ytan lätt med sandpapper. Rödcederolja kan appliceras vid behov, vanligtvis var tredje till sjätte månad beroende på hur stark doft och skydd du vill ha.

6. Kan rödcederprodukter skada kläder eller andra material? Nej, rödcederprodukter skadar inte kläder eller andra material. De kan till och med hjälpa till att hålla dina kläder fräscha och fria från mal och andra insekter. Se bara till att oljan inte kommer i direkt kontakt med känsliga tyger, eftersom oljan kan lämna fläckar.

7. Var kan jag köpa rödcederprodukter? Rödcederprodukter kan köpas i specialiserade butiker för naturliga produkter, vissa apotek och online. Silverfisk erbjuder ett brett utbud av rödcederprodukter på vår hemsida.

8. Hur lagrar jag rödcederolja korrekt? Förvara rödcederolja i en tättslutande behållare, på en sval och mörk plats, utom räckhåll för barn och husdjur. Se till att flaskan är ordentligt stängd för att förhindra att oljan avdunstar och tappar sin effektivitet.

9. Är rödcederprodukterna miljövänliga? Ja, rödcederprodukter är ett miljövänligt alternativ till kemiska insektsmedel. Våra produkter är tillverkade av hållbart skördade material och innehåller inga giftiga eller farliga kemikalier.

10. Vilka insekter avskräcks av rödceder? Rödceder är effektivt mot en rad olika insekter, inklusive mal, silverfiskar, myror och vissa typer av skalbaggar. Det är ett mångsidigt och naturligt sätt att hålla ditt hem fritt från skadedjur.